Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

Το νησάκι Μετώπη έχει μήκος ένα ναυτικό μίλι, βρίσκεται βορειοανατολικά του Αγκιστρίου και απέχει περίπου 1 ναυτικό μίλι από το λιμανάκι της Σκάλας. Στη νοτιοανατολική πλευρά της νησίδας βρίσκεται μία πολύ όμορφη μικρή παραλία με λευκή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Επάνω στο νησάκι υπάρχει το Ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, ελάχιστοι αμπελώνες και μία μικρή λίμνη με κόκκινα νερά.

Το νησάκι Δορούσα (ή Δωρούσα) βρίσκεται νοτιοδυτικά του Αγκιστρίου, μόλις μισό ναυτικό μίλι απέναντι από την Απόνησο και διοικητικά ανήκει στην κοινότητα Αγκιστρίου. Στην κορυφή του νησιού υπάρχει το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, χτισμένο τον 18ο αιώνα. Στο νησί διασώζονται τείχη και οι ακτές του είναι βραχώδεις, με βαθιά νερά, ιδανικά για ψαροντουφεκάδες. Κοντά στις ακτές του νησιού υπάρχει το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου “Avantis III”, που έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2004. Στο ναυάγιο υπάρχει ιδιαίτερη θαλάσσια ζωή, η οποία αποτελεί σήμερα θαλάσσιο αξιοθέατο.

Το νησάκι Κυρά βρίσκεται βορειοδυτικά του Αγκιστρίου. Είναι ένα ακατοίκητο νησάκι έκτασης 0,8 τ.χλμ., που γεωγραφικά ανήκει στο διαμέρισμα της Πελοποννήσου και διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν “Πιτυόνησος”, επειδή στο συνολό του καλυπτόταν από πεύκα. Εχει μία μικρή παραλία στη νοτιοανατολική πλευρά του και μία ακόμη στη δυτική του πλευρά. Στη νησίδα υπάρχουν μερικά κατσίκια και αρκετά κουνέλια.

Δυτικά από το νησάκι Κυρά και το Αγκίστρι, βρίσκεται η βραχονησίδα Σπαλαθρονήσι ή Σαλαφτονήσι ή Σαλαφτό ή Σαλαφθονήσι. Η βραχονησίδα είναι ακατοίκητη και μαζί με τα άλλα νησάκια που βρίσκονται γύρω της αποτελεί ένα είδος γέφυρας μεταξύ της Αίγινας και του ακρωτηρίου Τραχήλι της Επιδαυρίας και των ακτών της Κορινθίας. Διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στο Δήμο Αγκιστρίου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής.

Το νησάκι Απόνησος βρίσκεται μετά την Δραγωνέρα, δυτικά από τα Λιμενάρα. Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σε μεταφέρει σε εξωτικά μέρη, προσφέροντας σου μια μοναδική χαλάρωση και ηρεμία. Τα πεύκα φθάνουν μέχρι την θάλασσα και καταλήγουν σε μικρά επίπεδα βράχια. Το μικρό όρμο της χρησιμοποιούν σαν αγκυροβόλιο πολλά μικρά και μεγάλα σκάφη. Υπάρχει οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

Back to top