Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

Το Αγκίστρι, πνιγμένο από τα καταπράσινα πευκοδάση, με τα πεύκα να αγγίζουν τα πρασινογάλαζα νερά στις αμμουδερές παραλίες του, προσφέρει παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, θαυμάσια θαλάσσια παιχνίδια και σπορ, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Το Αγκίστρι, εκτός από τις παραλίες του, την πρασινογάλαζη θάλασσα, τις ρομαντικές βόλτες και την ηρεμία, σας προσφέρει έντονες δραστηριότητες, αφού συνδυάζει άψογα το βουνό και τη θάλασσα, με σκοπό να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στο νησί με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας.

Πρώτα από όλα αξίζει να κάνετε με τα πόδια έναν ρομαντικό περίπατο, 15 περίπου λεπτών, από το Μεγαλοχώρι στη Σκάλα ή και αντίστροφα, σε εναν καταλληλα διαμορφωμένο πεζόδρομο με φώτα και αρκετό κόσμο, δίπλα στη θάλασσα, σε μια διαδρομή περίπου 1,5 χλμ., ειδικά στο ηλιοβασίλεμα.

Επίσης αξίζει μια βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες του νησιού, που ξεκινούν από τη Σκάλα για σας μεταφέρουν στο Μεγαλοχώρι και πάλι πίσω στη Σκάλα, στον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο που ενώνει τη Σκάλα με το Μεγαλοχώρι, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα δίπλα στη θάλασσα.

Όσοι επισκέπτες αγαπούν το ποδήλατο μπορούν να κάνουν όλη την ημέρα ποδηλατάδα στην παραπάνω διαδρομή ή ανάμεσα στα πλακόστρωτα σοκάκια της Σκάλας και του Μεγαλοχωρίου ή ακόμη πηγαίνοντας στις γραφικές παραλίες της Δραγωνέρας και της Απονήσου.

Στο Αγκίστρι θα συναντήσετε ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ψητοπωλεία μπροστά στην παραλία που προσφέρουν Μεσογειακή και παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, προετοιμασμένη με τοπικά προϊόντα, φρέσκα ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια και διάφορα άλλα θαλασσινά.

Μικρά νυχτερινά cafe, bar και club, που συχνά διοργανώνουν εξαιρετικές μουσικές βραδιές με επώνυμους μουσικούς και συγκροτήματα, προσφέρουν αρχικά στιγμές χαλάρωσης και στη συνέχεια έντονη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Μη λησμονήσετε να δοκιμάσετε τα τοπικά γλυκά, και να αγοράσετε αγνά τοπικά προϊόντα και βότανα από τα Αγκιστριώτικα βουνά.

Το Αγκίστρι είναι περικυκλωμένο από κρυστάλλινα πεντακάθαρα πρασινογάλαζα νερά και υπάρχουν υπέροχες δαντελωτές παραλίες για κολύμπι, θαλάσσια παιχνίδια, wind-surfing και θαλάσσιο σκι. Κάποιες από αυτές είναι ιδανικές για μικρά παιδιά, αφού είναι πολύ ασφαλείς.

Σε ορισμένες από τις παραλίες μπορείτε να ψαρέψετε από τα βράχια ή με ψαροντούφεκο στους βραχώδεις βυθούς και πλούσιους ψαρότοπους του νησιού.

Στο Αγκίστρι, από το Μεγαλοχώρι ξεκινά μεγάλο καϊκι που διασκεδάζει τους ενδιαφερόμενους, μεταφέροντάς τους για ψάρεμα με δίχτυα και με καθετές.

Επίσης με θαλάσσια ταξί, τα οποία ξεκινούν από τα λιμάνια του Μεγαλοχωρίου ή της Σκάλας, μπορείτε να κάνετε τον περίπλου του Αγκιστρίου, θαυμάζοντας όλη την ακτογραμμή του νησιού και ανακαλύπτοντας μοναδικούς όρμους και υπήνεμους κολπίσκους, στους οποίους μπορείτε να κολυμπήσετε.

Στο Αγκίστρι μπορείτε να ενοικιάσετε kayak για να διασκεδάσετε και να αθληθείτε στη θάλασσα, με το Go kayak Greece, που προσφέρει εκδρομές στα υπέροχα νερά του Αγκιστρίου, με τη συνοδεία άριστων εκπαιδευμένων οδηγών και εκπαιδευτών της βρετανικής ομοσπονδίας καγιάκ.

Στο Αγκίστρι υπάρχει το Agistri Scuba Diving, για να γνωρίσετε τον πλούσιο και γεμάτο χρώματα από μαγευτικές εικόνες, υποθαλάσσιο κόσμο του Αγκιστρίου. Μία μοναδική εμπειρία κατάδυσης που θα σας μείνει αξέχαστη.

Το Αγκίστρι φημίζεται για το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του, που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη. Προσφέρεται για ορεινές πεζοπορίες, μικρές ή μεγάλες, ανάμεσα στα πεύκα, γνωρίζοντας έτσι την εξαιρετική χλωρίδα του νησιού, μέσα σε ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλές διαδρομές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε με τα πόδια και στις οποίες θα θαυμάσετε σπάνια αγριολούλουδα και θα ενθουσιαστείτε με τη θέα του νησιού που θα αντικρίσετε από ψηλά.

Στο Αγκίστρι θα συναντήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, που θα σας μείνει αξέχαστη, στην περιοχή της Απονήσου, την ιππασία. Έμπειροι εκπαιδευτές θα σας μάθουν τα βασικά στον μαγικό κόσμο της ιππασίας και θα σας συνοδεύσουν σε υπέροχες βόλτες, ιππεύοντας στις πιο όμορφες δασικές διαδρομές του νησιού μας.

Κάθε χρόνο τον Μαϊο μήνα γίνεται στο Αγκίστρι ιστιοπλοϊκός αγώνας που διεξάγεται με τη θαλάσσια διαδρομή από το Φάληρο μέχρι το Αγκίστρι και παλι αναχώρηση από το Αγκίστρι μέχρι το Φάληρο. Η κάθε μία από τις δύο διαδρομές είναι απόσταση 21 ναυτικών μιλίων.

Επίσης κάθε χρόνο στο Αγκίστρι γίνεται ο “Λαικός Αγώνας Δρόμου και Κολύμβησης του Δήμου Αγκιστρίου” που έχει ήδη αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα μεγάλου ενδιαφέροντος για όλον το κόσμο.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο διοργανώνονται εκδρομές για το Φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο οποίο σας μεταφέρει το Αγκίστρι Express.

Τέλος, με το “Αγκίστρι Express” διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές για περιήγηση στις αρχαιότητες ή θρησκευτικό τουρισμό στην Αίγινα στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου ή επίσκεψη στο Ναό της Αφαίας, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι γυρίζουν αργά το βράδυ.

Το Αγκίστρι δεν είναι υπέροχο μόνο το Καλοκαίρι, καθώς εξίσου υπέροχο είναι την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Είναι οι εποχές που το νησί αναδεικνύει πιο καθαρά τον αυθεντικά νησιώτικο χαρακτήρα του, ενώ λειτουργούν ακόμα πολλά καταλύματα, ταβερνάκια και εστιατόρια με καλύτερες τιμές και περισσότερη φροντίδα.

Έτσι το Αγκίστρι δέχεται επισκέπτες σχεδόν όλον το χρόνο λόγω του πολύ καλού κλίματος που έχει, της ιδιομορφίας του εδάφους του και της μικρής απόστασής του από την Αθήνα.

Back to top